Elfnovemberlezing
Vredesstad Ieper, het Vlaams Vredesinstituut en het In Flanders Fields Museum nodigen u op zondagavond 10 november - ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog - graag uit op de Elfnovemberlezing.

Dr. Olivia Umurerwa Rutazibwa, Belgisch-Rwandese politicologe en voormalig journaliste, zorgt samen met accordeoniste Sara Salvérius en het Sun Sun Sun-strijkersensemble voor een memorabele zestiende editie. 

Dr. Olivia Umurerwa Rutazibwa is assistent-professor in Mensenrechten en Politiek aan de London School of Economics and Political Science (LSE). In haar onderzoek en onderwijs richt ze zich op het dekoloniseren van kennis, solidariteit en internationale betrekkingen.

Tijdens haar Elfnovemberlezing reflecteert ze - in 11 fragmenten met voorbeelden uit de actualiteit, literatuur en met persoonlijke anekdotes - over hoe weten en herdenken er zou kunnen uitzien, mochten we, zoals de Zweedse essayist Sven Lindqvist ooit schreef, “de moed hebben om conclusies te trekken uit wat we weten.” 

Het boeiende verhaal van Olivia Rutazibwa wordt muzikaal omlijst door accordeoniste Sara Salvérius en het unieke Sun Sun Sun-strijkersensemble. Samen proberen ze de onvoorspelbaarheid van het leven muzikaal te vatten. Voor deze Elfnovemberlezing putten ze uit hun plaat Pendulum. 
 
Praktisch

Zondag 10 november 2024, 20.45 uur
Het Perron – Fochlaan 1, Ieper
  • 20.15 uur – Start ontvangst (Het is mogelijk om de Last Post ceremonie om 20u aan de Menenpoort bij te wonen en onmiddellijk na afloop te voet (15 minuten) naar CC Het Perron te komen voor de lezing.)
  • 20.45 uur – Welkom door Stephen Lodewyck, directeur van het In Flanders Fields Museum te Ieper
  • 20.50 uur – Toespraak door de burgemeester van Ieper
  • 20.55 uur – Elfnovemberlezing door Dr. Olivia Umurerwa Rutazibwa – Muziek: Sara Salvérius & het Sun Sun Sun-Strijkersensemble 
  • 21.55 uur – Slotwoord door Nils Duquet, directeur van het Vlaams Vredesinstituut
  • 22.00 uur – Receptie
Schrijf hier gratis in.

 

 
Wanneer: van 11 November 2024, 20:15
tot 11 November 2024, 22:00
Waar: Ieper