CWGC opent nieuw bezoekerscentrum in Ieper, naast de iconische Menenpoort
10 May 2024 - Ieper - Bron: CWGC
Later in 2024 opent de Commonwealth War Graves Commission in de schaduw van haar iconische monument, de Menenpoort, haar nieuwe bezoekerscentrum.  Het centrum staat in het teken van herdenking, educatie en reflectie en wil het startpunt vormen voor de vele bezoekers om de begraafplaatsen en monumenten van de Commonwealth strijdkrachten in de Ieperboog te ontdekken. Tijdens het weekend van de Kattenstoet krijgen bezoekers een voorproefje te zien: op de hoek van de Menenstraat en de Bollingstraat opent de CWGC van 10 tot 12 mei 2024 een pop-up shop.
 
Na zes jaar een bezoekerscentrum te hebben gerund in de Menenstraat 33, steekt de Commonwealth War Graves Commission de straat over en neemt haar plekje in naast de Menenpoort op de hoek van de straat. De extra ruimte op de unieke plek, in de schaduw van de Menenpoort, is de ideale plek om bezoekers te informeren en te helpen met hun zoektocht naar de laatste rustplaatsen van hun familieleden. De medewerkers van de CWGC vertellen met plezier over de rijke geschiedenis van de oorlog, de Commonwealth War Graves Commission en de gesneuvelden die ze herdenkt.
 
Naast het startpunt voor een bezoek aan de Commonwealth begraafplaatsen en monumenten in de buurt, is het ook een centraal punt waar gegidste rondleidingen zullen starten. Je kan er ook een aandenken kopen van je bezoek. Het bezoekerscentrum wordt ook een ontmoetingsplaats waar ze tot rust kunnen komen met een lekkere kop koffie of thee. Alle opbrengsten van de verkoop in het nieuwe bezoekerscentrum gaan integraal naar de liefdadigheidsstichting van de CWGC, met als doel jongeren te betrekken bij ons werk met verschillende educatieve projecten.
 
Tijdens het weekend van de Kattenstoet, opent de CWGC van 10 tot 12 mei de deuren met een tijdelijke pop-up shop. Nieuwsgierig om een voorproefje te zien van het nieuwe bezoekerscentrum, kom langs en leer ons nieuwe centrum alvast kennen.