Talbotousians in War and Peace
In het Slessorium ontdek je hoe de Talbot House Padre Tubby Clayton ook na de oorlog zorg bleef dragen voor zijn Talbotousians. Deze vriendengroep verwijst naar de voormalige bezoekers aan de soldatenclub die nu ofwel hun leven trachten her op te bouwen thuis of tot op vandaag een laatste rustplaats krijgen in de Westhoek. Voor zij die naar huis kunnen, sticht hij meer dan 1 000 nieuwe Talbot Houses of Toc H-clubs. De 'Elder Brethren' die sneuvelden, bezoekt hij dan met hun families tijdens pelgrimstochten. De tentoonstelling bezoekt ook een tiental van hun graven met een hedendaagse fotoreportage. 

In Tubby's 'Dining Room' ontdek je het kleurrijke verhaal van het leven van onze stichter Tubby Clayton. Aan de hand van geanimeerde getuigenissen van zijn beste vrienden en leerlingen, neemt de vernieuwde documentaire je mee doorheen de nieuwe Toc H-clubs en zijn leven op Tower Hill in London.  Indrukwekkend zijn vooral ook de prachtige beelden van de vele pelgrimstochten naar de voormalige slachtvelden en de graven van zijn vrienden. 

Ook benieuwd wie er allemaal voorkomt in die grote vriendenkring van Tubby? Dan kan je hier alvast hun namen opzoeken in onze nieuwe online database. We blijven ondertussen altijd verder namen toevoegen.

In de zomer van 2023 volgt nog een fiets- en autoroute die de verhalen in het landschap zichtbaar maakt. 

Dit project kader in 'Het landschap getuigt' en wordt mee ondersteund door Toerisme Vlaanderen en Westtoer.
Wanneer: van 30 April 2023, 00:00
tot 11 December 2024, 00:00
Waar: Poperinge