Het Passchendaele Museum viert feest
04 April 2024 - Zonnebeke - Bron: MMP 1917
Op 23 april 2024 bestaat het Passchendaele Museum 20 jaar. En dat mag gevierd worden! Daarom organiseert het museum een heuse feestweek van 22 april tot en met 28 april. Er staat heel wat op het programma: van een pop-up tentoonstelling en lezing tot een traktatie en speciale rondleidingen. Vier jij met ons mee?Doorlopend
  • Neem een feestelijke foto aan het fotopunt van Maurice op het einde van je museumbezoek. Vergeet het museum zeker niet te taggen op sociale media!
  • Ontdek verschillende memorabilia uit de geschiedenis van het museum tijdens een gratis pop-up tentoonstelling op meerdere locaties in Zonnebeke (het museum, de bibliotheek De Letterschuur, het kenniscentrum en het gemeentehuis). 
  • Op zoek naar een mooi souvenir? Ontdek de nieuwe items in de museumshop!
Programma dinsdag 23 april 

Gratis toegang voor jarigen

Ben jij ook jarig op dinsdag 23 april? Dan kan jij het museum op jouw verjaardag helemaal gratis bezoeken! Een verjaardagscadeau van ons voor jou.

Gratis verjaardagsattentie voor bezoekers

Wie op dinsdag 23 april het museum bezoekt, ontvangt een kleine verjaardagsattentie.

Unieke rondleiding in het museumdepot

Een deel van de museale collectie bevindt zich letterlijk op zolder. De vroegere kasteelzolder huisvest een volwaardig ingericht museumdepot. De niet-tentoongestelde collectiestukken worden er bewaard en beheerd. Uitzonderlijk gaan de deuren van het museumdepot open voor bezoekers! Wil jij eens rondsnuffelen? Schrijf je in voor de gratis rondleiding op dinsdag 23 april om 19.00 uur. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, maximum 15 personen.

Inschrijven

Programma woensdag 24 april

Vertelwandeling Maurice voor kinderen tot 12 jaar

Een gids neemt de kinderen mee doorheen het museum en geeft aan de hand van unieke collectiestukken meer informatie. Onderweg voeren ze leuke opdrachten uit. Zo leren de kinderen op een speelse manier meer over de Groote Oorlog. Interesse? Schrijf jouw kindje in voor de gratis rondleiding op woensdag 24 april om 14 uur. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur, maximum 25 kinderen. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Inschrijven

Programma donderdag 25 april

Lezing: “Van hout en staal tot bits en pixels: het verhaal en de toekomst van het museum”

Collega Wouter De Witte neemt je in deze lezing mee doorheen de 20-jarige geschiedenis van het Passchendaele Museum, waarbij hij inzoomt op het project ‘Passchendaele Archives’ en het 10-jarig bestaan van het Kenniscentrum. Daarnaast verduidelijkt hij welke stappen het museum zet op vlak van digitalisatie en welke acties er in de toekomst op de planning staan. De lezing is gratis toegankelijk in het Kenniscentrum op donderdag 25 april om 19.00 uur. De lezing duurt 1 uur.

Inschrijven

Programma vrijdag 26 april

Unieke rondleiding in het museumdepot

Een deel van de museale collectie bevindt zich letterlijk op zolder. De vroegere kasteelzolder huisvest een volwaardig ingericht museumdepot. De niet-tentoongestelde collectiestukken worden er bewaard en beheerd. Uitzonderlijk gaan de deuren van het museumdepot open voor bezoekers! Wil jij eens rondsnuffelen? Schrijf je in voor de gratis rondleiding op vrijdag 26 april om 14.00 uur. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, maximum 15 personen.

Inschrijven

Programma zaterdag 27 april

Workshop Passchendaele Archives

In deze workshop stel je zelf een persoonlijk dossier samen van een gesneuvelde militair van de Slag bij Passendale en verricht je je eigen bronnenonderzoek aan de hand van foto’s, trench maps, … Uitzonderlijk opengesteld voor individuele bezoekers! Neem gratis deel aan de workshop op zaterdag 27 april om 10.00 uur. De workshop duurt 1 uur, maximum 15 personen. Aanbevolen voor kinderen vanaf 13 jaar. Kennis van Engels vereist.

Inschrijven

Rondleiding Passchendaele Memorial Gardens

In het Kasteeldomein zijn acht herinneringstuinen aangelegd in de symbolische vorm van een klaproos. Een gids neemt je mee en vertelt meer over de aanleg van de tuinen met moderne kunst, poëzie en symbolische vegetatie. De rondleiding is gratis op zaterdag 27 april om 14.00 en 16.00 uur. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, maximum 25 personen.

Inschrijven